Veelgestelde vragen voor klanten die via MrsNomad hebben geboekt (covid & vluchten zomer '22)

Veel gestelde vragen over COVID & vluchten zomer ’22

Vluchten juli & augustus ’22

KLM en Transavia mogen minder vluchten vanaf Schiphol uitvoeren in juli en augustus. Transavia heeft woensdag 22/6 iedereen geinformeerd die 15/7 tot 15/8 vertrekt. Van KLM weten we niet wanneer ze dit gaan doen, wel begrepen wij dat zij zoveel mogelijk vluchten gaan samenvoegen om annuleringen te voorkomen.
Heb je niets gehoord dan gaat de vlucht door. Heb je een mail ontvangen dan kan je een andere of nieuwe vlucht proberen te boeken (en check je annuleringsverzekering of je de meerkosten op hen kan verhalen!). Als dat niet lukt dan kan je bij de locaties die je geboekt hebt cancellen zoals in de bevestigingen staat vermeld die je hebt ontvangen. Iedere locatie hanteert andere voorwaarden, check je annuleringsverzekering of je annuleringskosten kan declareren en mail ons wat je geannuleerd hebt zodat we jou en onze locatie zsm kunnen helpen er een andere klant voor te vinden.
Alle Transavia klanten zijn door Transavia geinformeerd op woensdag 22/6/2022 –> check al je mail accounts en OOK je spambox, mail is gestuurd naar de hoofdboeker.
Nieuws over Transavia vluchten (NOS.nl) – woensdag 22/6/2022 –> https://nos.nl/artikel/2433625-transavia-schrapt-240-vluchten-vanwege-problemen-op-schiphol

x Team MrsNomad

Annuleringsvoorwaarden

Onder de tab ‘prijs’ bij alle locaties vind je de annuleringsvoorwaarden, die zijn per locatie verschillend. Die zijn van toepassing vanaf het moment dat je de bevestiging van de boeking hebt ontvangen.

Verzekering

We adviseren je een annulerings- en reiskostenverzekering af te sluiten dan wel deze goed te checken en op de hoogte te blijven van de veiligheidssituatie ter plaatse door de site te checken https://www.nederlandwereldwijd.nl/ en om ook de reisapp van Buitenlandse zaken te downloaden. Je ontvangt dan een push bericht als het reisadvies naar het land waar je heen reist verandert. Check ook regelmatig het liveblog van NOS.nl –> volgens ons de meest up to date nieuwsapp.

Antigen of PCR test nodig?

Als je voor je reis toch nog een Antigen of PCR test dient te overleggen dan kan je deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs afnemen. Er is een speciaal tarief voor klanten die via de VvKR komen (vereniging voor kleine reisorganisaties: hierbij is MrsNomad aangesloten). Deze heeft hiervoor afspraken gemaakt met het bedrijf HealthCheckCenter. Deze bieden commerciële tests aan, inclusief gezondheidsverklaringen. Klanten van VvKR-reisspecialisten kunnen gebruik maken van een speciale korting voor een PCR-test of een Antigentest bij HealthCheckCenter.

Dit kan via deze speciale link: https://vvkr.healthcheckcenters.nl/

Prijs PCR met gratis certificaat:  €36,50
Prijs Antigentest:  €22,50

Nathalie & Nathaly