De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos.

Wat een dankbaarheid mochten we daar ervaren voor ons vrijwiligers werk. Het warehouse opruimen, dozen uitpakken, babypakketten maken, kleding op maat sorteren, heel veel limo en thee maken en uitdelen, knutsel dingen verzinnen en helpen maken, spelen met kinderen, boodschappen tassen maken en uitdelen, kinderwagens in elkaar zetten, bankjes van pallets maken en schilderen, luisteren en het Because we Carry team helpen met alles wat nodig was.

Wat is het nodig en wat is het mooi dat ze daar doen wat ze doen; kwetsbare moeders & vaders met baby’s en jonge kinderen en minderjarige kinderen helpen. De week voor wij kwamen deelden ze aan alle 5.000 bewoners van het kamp een slaapzak uit. Komende week krijgen ze allemaal een warme winterjas

Waar begin juli er 1.500 mensen in het kamp woonden waren dat er begin november 6.000. Veel mensen uit Afghanistan die op de vlucht voor de Taliban hier beland zijn maar ook uit Gambia & Iran en lately ook veel Palestijnse vluchtelingen uit Gaza. Die er ondanks de primitieve situatie in het kamp wat van proberen te maken; zo bijzonder om te zien hoe positief en krachtig ze zijn. En dankbaar dat wij ze zien en helpen. Dank voor je support en donatie, die is goed terechtgekomen!

We haalden € 2.975 euro op (stand 30/11/2023). Waarvan we er € 1.800 aan Because We Carry overmaakten en € 650 aan Share Local in Haarlem.

Van het restant gaan rugzakjes maken voor kinderen van 12-17 jaar: we hebben met eigen ogen gezien dat er hiervan geen meer waren en dat er ook in die leeftijd veel kinderen aankomen op Lesvos. Met niks. Helemaal niks. Dus als je nog mee wil helpen dan kan dat!

We hebben onze sponsor / funding pagina ‘gewoon’ nog live staan. Alles wat daar op binnenkomt is welkom, wij zorgen ervoor dat het goed terecht komt.

Liefs Nathalie & Nathaly

Meer informatie of mail ons als je er nog vragen over hebt!

Because we Carry
Share Local
Funding pagina MrsNomad: voor als je ook een financiele steentje bij wil dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *