Zij van het kasteel in de Auvergne

Delen:
chateau-e

Zij van het kasteel in de Auvergne

Hoe lang hebben jullie je chateau?
Al bijna 10 jaar en met veel plezier. De kinderen gaan hier naar school, we hebben franse vrienden in en om het dorp. Het is hier leuk en we zijn goed gesetteld.

Hoe zijn jullie in Frankrijk beland?
Zoals dat gaat met plannen die je tijdens een vakantie maakt: je komt thuis en je gaat gewoon weer aan het werk. Dus zo kostte het nog twee jaar nadat we in een B&B in Vermont, Amerika, voor het eerst bedachten dat zoiets ook voor ons wel leuk kon zijn. Maar toen we het plan weer uit de kast haalden, was het ook binnen een paar maanden rond: Amerika bleek vrij ingewikkeld voor een klein bedrijf, zoals wij dat voor ogen hadden. Italië was een optie, maar ons frans was beter en Frankrijk is natuurlijk een heerlijk land. Via internet vonden we te bezichtigen huizen en in zo’n lang weekend huizen-kijken vonden we Château des Edelins.

Waarom is jullie huis zo’n fijne bestemming met kids?
Château des Edelins is niet alleen fijn om in te wonen, maar zeker ook om vakantie te vieren. Het is ruim, hoog, de tuin is enorm, er is een zwembad, een schommel en honderd plekken om een hut te bouwen, fikkie stoken, marshmallows roosteren. De tuin is ommuurd: hier kan niks gebeuren. En als het regent is er altijd nog de televisiekamer, een grote tafel om aan te tekenen, spelletjes, neem nog maar een kopje koffie of een glaasje wijn. Zowel volwassenen als kinderen voelen zich hier snel thuis en voor iedereen is plaats genoeg. We hebben zelf ook kinderen, dus we weten goed wat nodig is om samen met kinderen zo relaxed mogelijk vakantie te hebben.

Wat vind je zelf de mooiste periode om in Bayet vakantie te komen vieren?
Absoluut het najaar: de ‘indian summer’ is hier eigenlijk uitgevonden. De dagen zijn nog warm en zonnig, de bomen prachtig goud en ’s avonds kan de haard al aan, wat weer een mooi excuus is voor een goed glas wijn. In juli en augustus is het hier natuurlijk gezellig en vol families en gedoe, warm en zomers en zwemmen en rennen. Superleuk! En als in het voorjaar alles weer groen wordt, dan worden we ook blij. Of die grijze stilte van de winter: prachtig! We gaan dan zelf vaak wintersporten, op 5 kwartier autorijden kan dat heel goed. En dan kaasfondue bij Café le Paris, in zo’n bergdorp: lekker! Ach, eigenlijk is het hier altijd leuk.

Wat doen jullie zelf in ‘t weekend of op een vrije dag met de kids (tip in de buurt?)
Vichy is veruit favoriet voor een middagje naar de stad: ruim, leuk, gezellig en er is een prachtig park langs het water, mét een prima speeltuin, dus voor kleine kinderen wordt het zo ook leuk. Of picknicken langs een riviertje in de buurt, daar worden onze meisjes altijd blij van. En in Moulins zijn een paar musea waar ze onverwacht kindvriendelijk zijn!

Wat is je favoriete echte Franse gerecht? Je mag ‘t recept hier delen 😉
Eten is één van de belangrijkste dingen in ons leven: koken, eten, mooie spullen kopen. Ik geloof niet dat we een favoriet hebben… Maar het is wel zo erg dat we er zelfs over bloggen, mét recepten: www.tafelinfrankrijk.blogspot.com.

Ga je wel eens ergens anders heen op vakantie?
Natuurlijk! De wereld is mooi!

Waar ga je dan heen? Met of zonder kids?
Hoe ouder we worden, hoe tuttiger ook… Dat is een droevige conclusie misschien, maar het is al zo erg dat het ons zelfs niets meer kan schelen! Dus fietsen we vroeger (ja, ook letterlijk) de wereld rond (Amerika, Canada, Australië en alle hoeken van Europa), nu vind ik het heerlijk om een visje te kopen bij diezelfde man in datzelfde kleine haventje in Zweden. Een haring in Holland. En wijn in Catalonië. Hé, het gaat weer over eten…
Met en zonder kids gaan we dus de laatste jaren in de winter naar Nederland en Zweden. En in het voorjaar en najaar naar Spanje, in de buurt van Girona.

Wat was de laatste reis of trip?
Girona dus – en omgeving. As we speak… De racefiets hebben we ook mee… Want op dit moment zitten aan zo’n spaans haventje, kijken we spaanse bootjes en trek ik zo de zwembroek aan voor een dagje strand! En oma en opa passen op de meisjes, bij ons thuis in France. Goed geregeld! En je hebt nog eens tijd voor een interview met MrsNomad…

En is er een favoriet adres dat je met ons op MrsNomad wil delen?
Dan gaan we toch weer terug naar midden-Frankrijk, naar ‘bij ons om de hoek’, want hier gebeuren veel leuke dingen. Paolo in Vichy bijvoorbeeld. Een leuke italiaan in een klein straatje, waar we met en zonder kinderen meer of minder uitgebreid kunnen lunchen. En de donderdagavonden in juli en augustus, wanneer er in Vichy kunstmarkt is en straattheater en leuke spelletjes of voorstellingen voor kinderen. En het uitzicht vanaf die ‘ene berg’ bij Charroux, als we daar omhoog gefietst zijn (kan ook met de auto…). Geluk zit in kleine dingen.

Iets anders dat je aan ons kwijt wil? De groeten aan je moeder, iemand die je wil bedanken, wensen voor nederlandse families die je kant op komen (drop, stroopwafels) of een goede mop?

Love – Peace – Happiness…
Ja echt, hippie-clichés zijn niet voor niets uitgevonden, die moet je heel serieus nemen… 😉

=edelinszijvan

Bedankt Nienke & Henk!

Reserveren of meer info?

Wil je meer info over het kasteel en lezen wat wij over het chateau schreven dan kijk je op https://www.mrsnomad.nl/accommodaties/kasteel-auvergne-frankrijk/

Voor de zomer van ’16 is er nog hier en daar plek:

BESCHIKBAAR én als Last Minute Toegift INCLUSIEF het diner op de avond van aankomst,
vanaf donderdag 30 juni met vertrek op zondag 9 juli (bij verblijf van minimaal een week):

– een FamilieKamer: mooie ruime kamer, heerlijke badkamer, ideaal voor een gezin met 1 of 2 kinderen én inclusief ontbijt, va € 107 per nacht (obv een verblijf van een week, met 3 personen)

– een FamilieVleugel: een privé vleugel in het château met daarin 2 ruime kamers, 2 badkamers en een hal, ideaal voor gezin met 1 tot (zelfs!) 4 kinderen die graag een beetje meer ruimte en privacy willen én inclusief ontbijt, va € 143 per nacht (obv een verblijf van een week, met 4 personen)

– een prachtige ruime Gite, met 2 slaapkamers, een woon-/eetkamer met deuren naar de tuin, een lekkere badkamer en prima keuken, ideaal voor een gezin met 1 tot 3 kinderen die graag ruimte en privacy willen én zelf willen koken, va € 128,50 per nacht (obv een verblijf van een week, met 4 of 5 personen)

Verder is beschikbaar (en dan gaat het echt om de laatste gaatjes):

FamilieKamer op:
13 + 14 + 15 juli
25 + 26 + 27 juli
14 + 15 + 16 + 17 augustus

FamilieVleugel op:
13 juli
15 juli
26 + 27 juli
15 + 16 augustus

Gites:
vanaf 20 augustus

Meer kamers (FamilieKamer + FamilieVleugel) vanaf 20 augustus, behalve het weekend van 27 + 28 augustus: dat zit vol.

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...