Zij van de hacienda en ’t appartement in Zuid-Spanje

Delen:
lafontanilla

Zij van de hacienda en ’t appartement in Zuid-Spanje

Hoe lang runnen jullie nu de huizenverhuur?
We zijn in 2010 begonnen. Om Nederlanders kennis te laten maken met de (nog) redelijk onbekende, maar prachtige en authentieke provincie Cádiz. En om Spaanse huiseigenaren, die veelal geen andere taal spreken, een opening te geven op de internationale markt.

Hoe zijn jullie in Zuid-Spanje beland?
Ruim tien jaar terug gingen we op zoek naar een ander leven, avontuur, gooiden we het roer om. Na een zoektocht vonden we ons droomhuis uiteindelijk in Andalusië, in de provincie Cádiz. Aan de Costa de la Luz. Een fantastische streek! Daar wonen we met onze mannen Kick (16) en Kees (12) en laatste aanwinst Luna Luz (5) al sinds 2005. Eerst in een vrijstaande boerderij, vervolgens in het dorpje Santa Lucia, en inmiddels in het mooiste witte bergdorp van Spanje: Vejer de la Frontera.

Waarom is jullie lokatie zo’n fijne bestemming met kids?
Kinderen zijn hier meer dan welkom en overal is aan ze gedacht. Het leven speelt zich af op straat, waar in de dorpen op iedere hoek wel een speeltuin of een voetbalveldje is te vinden. In Andalusië doe je als (groot)gezin alles samen: naar het strand, uit eten, iets drinken op een terras. Kinderen, hoe klein ze ook zijn, horen daar vanzelfsprekend bij. En ze hoeven niet de hele tijd stil op een stoel te blijven zitten. Dat geeft rust.

Wat vind je zelf de mooiste periode om bij jou vakantie te komen vieren?
Ieder jaargetijde heeft wel iets speciaals, voor gezinnen met kinderen. In het voorjaar staat alles in bloei en zijn er de processies tijdens de bijna mytische Semana Santa, de heilige week voor Pasen. Tijdens de zomermaanden (van juni tot eind september) leeft en bruist het overal. Rond de 95% van de toeristen in onze streek zijn Spanjaarden, die als geen ander vakantie weten te vieren. Met BBQ´s op het strand, flaneren tot laat in de nacht en spontane flamenco-optredens in het café. In oktober is er meer rust, maar nog steeds aangename temperaturen en veel dagen zon. Terwijl de periode rond Kerst weer levende kerststallen, zambomba´s (live muziek) en veel sfeer en gezelligheid met zich mee brengt.

Wat doen jullie zelf in ‘t weekend of op een vrije dag met de kids (tip in de buurt?)Wij gaan graag naar het strand rond de vuurtoren van Trafalgar, in het hippiedorp Los Caños de Meca. Daar kun je om de vuurtoren heen wandelen, krabbetjes zoeken in het ondiepe water tussen de rotsen, op grote stenen klimmen en heel hard van de duinen af rennen of rollen. Daarna een biologisch verantwoorde hamburger van de koeien uit de streek (Retinto) in de tuin van restaurant Las Dunas, waar de kinderen rond kunnen rennen en voetballen.

Hoe ziet een gemiddelde dag in HET hoogseizoen er uit (lijkt t nou alleen maar heel hard werken of is dat ’t ook?)
Het leukste van ons werk is dat we onze gasten persoonlijk opvangen. Als ze net zijn geland in Sevilla of Malaga en met de auto deze kant op zijn gekomen. Daar nemen we echt de tijd voor, we vertellen over de streek, waar je lekker kan eten, wat de mooiste stranden zijn…op die manier hebben we al veel leuke, nieuwe mensen leren kennen. Natuurlijk is het rennen en vliegen, zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, maar we maken ook elke dag tijd voor ons gezin. Het liefst gaan we – tussen de aankomsten door – lekker naar het strand, pakken we een terrasje, nemen een tapa en kunnen we er weer tegenaan.

Wat is je favoriete gerecht? Je mag ‘t recept hier delen 😉
Mijn kinderen zijn dol op een ouderwetse Spaanse tortilla. Eenvoudig te bereiden, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Alles draait om de juiste ingrediënten. Schil een kilo duin-aardappeltjes, snij ze in plakjes en gaar ze in een met (extra virgen) olijfolie gevulde pan. Giet, als ze gaar zijn, de olijfolie af (vooral bewaren voor een volgende tortilla) en voeg aan de aardappels een mix toe van 6 eieren van vrij los lopende kippen (huevos del campo), een scheutje melk en wat geraspte Grana Padano. Zet het vuur laag en laat de tortilla langzaam garen (ongeveer 20 minuten). Omdraaien mag, maar hoeft niet. Ook heerlijk op een vers broodje!

Ga je eigenlijk zelf nog wel ‘ns met vakantie?
Daar hebben we eerlijk gezegd veel minder behoefte aan, omdat we door het relaxte leven hier al volledig ontstresst zijn. Buiten de zomer om, als de kinderen drie maanden vrij zijn, hebben we alleen een paar lange weekenden, zogenaamde ´puentes´, om erop uit te gaan. We kiezen dan een streek of een stad die we graag willen verkennen en gaan daar, met de auto of de trein, een paar dagen naartoe. In eigen land, want er is in Spanje nog zoveel te ontdekken.

Waar ga je dan heen? Met of zonder kids?
We gaan vrijwel altijd met de kinderen, kunnen het ons – na tien jaar Spanje – bijna niet voorstellen dat je ´maar´ met z´n tweeën gaat. En het is ook elke keer weer zo leuk om een nieuwe plek door hun ogen te zien, een cadeautje. De steden Sevilla, Granada en Cordoba zijn onze favorieten. We gaan altijd meer het binnenland in, juist omdat we zelf al aan de mooiste kust van Spanje wonen. Onze laatste trip samen was een weekeind in Cadiz, een absolute aanrader! We kennen de stad goed en toch ontdekken we elke keer weer iets nieuws. Zoals een goedkoop pontje dat je voor twee euro in een half uur, door de Baai van Cadiz, naar de overkant brengt naar El Puerto de Santa Maria. Topstek om verse schaaldieren (mariscos) te proeven met een lokale sherry (manzanilla).

Wat was de laatste reis of trip?
Naar Nederland! Dat blijft de plek waar we familie en vrienden ontmoeten, heerlijk in de kroeg hangen en de beste feesten vieren. We waren er in februari voor een bruiloft en twee bijzondere verjaardagen. Altijd goed om weer even terug te zijn.

En is er een favoriet adres dat je met ons op MrsNomad wil delen?
We hebben kort geleden een geweldige Finca gescout, even buiten Conil de la Frontera. Helemaal ingesteld op kleine kinderen. Met een grote gezamenlijke tuin, zwembad, speeltuin en jacuzzi (voor de ouders…) en met als extra service gratis alle kinderspullen die je maar kunt bedenken. Van een commode tot babybad op stelten en een babyfoon of buggy. Op maar 800 meter wandelen van één van de mooiste stranden van de streek. Terwijl alle huizen toch alle privacy hebben, een eigen terras, tuin rondom…Een heerlijke plek! En tegen een goede prijs-kwaliteit-verhouding.
Zoals bijvoorbeeld dit kasteel van het huis, met dakterras bij de master bedroom.

kasteel-p-2 kasteel-p-pool

Op MrsNomad staan de volgende accommodaties van Pauline & Ronald en check je ook de beschikbaarheid:

Appartement OP ’t strand

Hacienda aan de Costa de la Luz

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...