Rondje Zuid-Spanje by Nathalie

Delen:
IMG_6484

Rondje Zuid-Spanje by Nathalie

Deze zomer was ik in Zuid-Spanje. Niet de 1e keer dat ik daar was maar wel met m’n gezin (man & 2 kinderen van 13 & 10). Hieronder mijn trip & tips & links naar de acco’s die we bijna allemaal in de collectie hebben.

Sevilla

We vlogen op vrijdagmiddag naar Sevilla & kwamen daar laat aan, haalden onze huurauto op (boeken we trouwens graag voor je) en reden in 20 minuten naar ons hotel Las Casas de la Juderia. Prachtig oude verzameling van gebouwen, een stad in de stad. Met zwembad en rooftopbar op ’t dak: geen overbodige luxe in deze warme stad. Het was ’s avonds laat nog 35 graden plus.

IMG_6046IMG_6081IMG_6051IMG_6045

De volgende ochtend maakten we een fietstoer door de stad met een Nederlandse gids (boeken we graag voor je!) en lunchten we in de food market. Heerlijk buiten op ’t terras, binnen kan je er uit allerlei kraampjes kiezen wat je wil eten. Zo stonden er bij ons visjes, pizza & een bord met tapas op tafel.

Sierra de Aracena

We reden in 2,5 uur naar Alajar en kwamen aan op het landgoed van Peter Jan en Monica. Die wandelden hier 20 jaar geleden en zagen een ruine liggen. Deze bleek te koop en gelukkig voor ons besloten ze dat te doen want man o man wat hebben ze hier een paradijs neergezet! De huizen zijn prachtig gebouwd en zeer sfeervol ingericht. Er liggen er zes dus er zijn in het hoogseizoen zeker weten kinderen op ’t terrein. Er is een ruim zwembad, een verlichte tennisbaan, tennistafel, jeu de boules baan en bij de receptie kan je verse groente pakken voor je lunch of diner & wijn en bier pakken die je als je vertrekt afrekent.

sierra sfeersierra10sierra5sierra3

Er is ontzettend veel te doen en te zien hier in de buurt. Een uitgebreide gids ligt in de huisjes. Zo aten wij heel spaans op ’t pleintje in ’t dorp (15 minuten lopen vanaf ’t landgoed), bezochten wij de Rio Tinto (beetje toeristisch en onverstaanbaar spaans maar wel heel mooi), zagen wij de grotten van Aracena, aten we in Linares in ’t favoriete restaurant van Peter & Monica en in Almonaster La Real. Voor nog 3 vakanties liggen er tips klaar; lastig kiezen.

Wil je hier meer over lezen of ‘m meteen reserveren; hier meer info.

Costa de Luz

Op naar de Costa de Luz waar we kennismaakten met de ‘Levanto’; wind die waait (zeg maar gerust stormt) uit Afrika. We huurden er een huis en logeerden daar met vrienden. Prima plek in Santa Lucia; een lange weg met huizen links en rechts en in ’t dorp maar liefst 3 restaurants die bekend zijn in de verre omstreken. We aten er in 2: helemaal terecht de faam die ze toebediend krijgen. De week dat we hier waren bezochten we Cadiz, Tarifa, Vejer de la Frontera, Conil de la Frontera & een bodega in Jerez de la Frontera. ’t heerlijke strand van ‘Canos de Menos’ was ook onvergetelijk; wat een mooi sfeertje.

IMG_6454IMG_6484IMG_6632IMG_6707

We hebben in deze regio diverse partners die heel veel fijne huizen verhuren. Deze is bijvoorbeeld vergelijkbaar en kan je via ons huren. Wil je het huis waar ik was huren dan kan dat ook, mail even op info@mrsnomad.nl, dan check ik graag de beschikbaarheid en prijs voor je.

Axarquia

Week later door richting Malaga, 3 uur met de auto (veel stoppen want de puber voelde zich slecht) en op ’t einde via tig haarspeldbochten naar een werkelijk plaatje van een huis op 2 km van Competa. Wat een sfeervol ingericht onderkomen! Tafel met oude deur als blad & groene regisseurs stoelen buiten, patio met fijn matras & dito kussens, heerlijke hangstoel onder een boom, mooie tafel bij ’t zwembad. Prachtig blauw/groen zwembad van 4×10 meter, mooi zitje boven ’t zwembad en een hangmat in ’t groen. fijn huis met 3 slaapkamers (2 voor 2 personen, 1 met 2 stapelbedden voor 4 kids), heel uitgeruste keuken met alles erop en eraan. Fijne boeken in de kast, super dvd’s in de la. He-le-maal niet erg dat we hier lekgestoken werden door de muggen en zo na 2 avonden wel een filmpje ‘moesten’ kijken. En dat ’t wat bewolkt was zodat er getriviant, dominoot & gemonopoly’d werd. Ook bezochten we stranden bij Nerja & La Herradura (aanraders: La Cantarrijan & La Canuela), gingen we naar ’t wijnfeest in ’t dorp (local gebeuren maar hadden ’t niet willen missen) en aten we ’s avonds laat in ’t dorp in en om de markt.

losdos-poollosdossfeer2losdos-11losdos-8

Wil je hier meer over lezen of ‘m meteen reserveren; hier meer info.

Sevilla

Terug naar Sevilla, 3 uur rijden is ’t vanaf Competa. We liepen door de stad door de wijken Santa Cruz & Triana, aten tapas en koelden af in de rooftop pool. Onderweg kwam ik nog een leuk hostal met familiekamers maar zonder zwembad en een mooi hotel met familiekamers & zwembad tegen; die deel ik zodra we tot een samenwerking zijn gekomen graag met jullie!

En daarna weer hoppetee naar huis: vanaf ’t centrum van Sevilla is ’t 20 minuten met een taxi & dan 2,5 uur vliegen naar Amsterdam.

En heb je tips die je wil delen, laat ’t weten!

Vakantiegroet van Nathalie

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...